AMSTERDAM - Mariah Carey mag dan beroemd en succesvol zijn, de 37-jarige popdiva is niet altijd zeker over zichzelf. In het aprilnummer van het tijdschrift Allure onthult ze dat ze al haar hele leven worstelt met haar zelfvertrouwen.

"Ik heb altijd al weinig zelfvertrouwen gehad, en dat is nog steeds zo", zo zegt Carey.

De zangeres, die in 2001 fysiek en emotioneel instortte, zegt ook moeite te hebben om mannen te kunnen vertrouwen. Ze vindt het lastig om nieuwe relaties aan te knopen, omdat ze bang is dat potentiele geliefdes compromiterend materiaal van haar op internet zetten.

Eminem

Een aantal jaar geleden liep het zelfvertrouwen van Carey een flinke deuk op toen rapper Eminem, met wie ze een tijdje een relatie had, een persoonlijke voicemail afspeelde tijdens een optreden.

Carey heeft altijd beweerd dat er geen sprake was van een serieuze relatie tussen haar en de rapper. Uit de voicemail die Eminem afspeelde bleek echter anders. Bovendien zou het Eminem zijn geweest die een einde maakte aan hun verhouding.

De popdiva is eenmaal getrouwd geweest. Dat was met Sony-baas Tommy Mottola. Na vijf jaar huwelijk gingen zij in 1997 uit elkaar.

Het nieuwe album van Carey, E=MC2, komt volgende maand uit.

Mariah Carey in Allure