LOS ANGELES - Rapper Sean 'Diddy' Combs was betrokken bij een aanslag op zanger Tupac Shakur in 1994. Dat bleek maandagavond laat uit onderzoek van de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Twee medewerkers van Combs hielpen volgens de krant met het plannen van de aanslag, waarvan nooit duidelijk is geworden wie er achter zat.

Diddy en rapicoon Notorious BIG (Christopher Wallace) zouden van de moordpoging op de hoogte zijn geweest. Combs noemt het verhaal één grote leugen. "Volslagen belachelijk en totaal verzonnen. Ik ben verbijsterd.''

Notorious BIG

Shakur werd in 1994 in elkaar geslagen en neergeschoten. Hij overleefde de aanval maar werd twee jaar later alsnog doodgeschoten.

Zes maanden later werd ook zijn aartsrivaal Notorious BIG door onbekenden vermoord. Sean Combs is naast rapper inmiddels ook acteur en eigenaar van een enorm zakenimperium.

De LA Times baseert zich op de verklaringen van een FBI-informant. Die zei dat Combs wilde dat Tupac Shakur een platencontract bij hem tekende.

Respect

Toen de rapper dat weigerde, besloten twee medewerkers van Diddy dat hij gestraft moest worden omdat hij "geen respect voor ze had en geen zaken met ze wilde doen."

Tupac heeft zelf altijd volgehouden dat Combs achter de aanslag zat.