LONDEN - Voormalig Beatle Paul McCartney moet 29,4 miljoen euro betalen aan zijn ex-vrouw Heather Mills. Een rechter in Londen bepaalde maandag dat de zanger zijn voormalige liefje dat bedrag schuldig is na hun echtscheiding.

Hieronder volgt een overzicht van eerdere celebrity scheidingen die de ene partij veel geld kostte en de andere partij veel opleverde.

168 miljoen dollar - Basketbalgrootheid Michael Jordan was zijn ex Juanita Vanoy in 2007, na een huwelijk van zeventien jaar, 168 miljoen dollar schuldig.

150 miljoen - Zanger Neil Diamond schikte zijn tweede scheiding in 1996 voor een geschat bedrag van 150 miljoen dollar na een huwelijk van bijna dertig jaar. Later verklaarde hij dat zijn ex dat bedrag meer dan waard was geweest.

100 miljoen - De actrice Amy Irving kreeg bijna de helft van het vermogen, ongeveer 100 miljoen dollar, van filmmaker Steven Spielberg toen ze in 1989 van hem scheidde.

85 miljoen - Acteur Harrison Ford betaalde ongeveer 85 miljoen dollar aan zijn tweede vrouw na hun scheiding.

80 miljoen - Na een huwelijk van zestien jaar schikte acteur Kevin Costner voor 80 miljoen dollar met zijn eerste vrouw.

4,3 miljoen - Toen het acteurskoppel Nicole Kidman en Tom Cruise uit elkaar ging moesten zij hun gezamelijke vermogen van 350 miljoen dollar verdelen. Bekend is dat Kidman 4,3 miljoen kreeg, plus een villa in Los Angeles en een onderkomen in Sydney. Cruise werd eigenaar van hun landgoed in Colorado (ter waarde van 10,5 miljoen) en drie vliegtuigen.

De hoogste schikking ooit toegewezen in een Britse scheidingszaak had een waarde van 48 miljoen pond (ruim 61 miljoen euro). De zakenman John Charman werd in mei 2007 veroordeeld tot het betalen van dat bedrag aan zijn ex-vrouw.