AMSTERDAM - Brad Pitt heeft zondag in New Orleans het startschot gegeven voor zijn bouwproject Make It Right. Het initiatief van de filmster staat garant voor de bouw van 150 betaalbare woningen.

Ook Bill Clinton reisde af naar de stad die in 2005 zwaar werd getroffen door de orkaan Katrina, zo meldt het Amerikaanse tijdschrift US Weekly.

Pitt en Clinton liepen zondag rond in de Lower Ninth Ward, de stadswijk die het meest te lijden heeft gehad. Honderden vrijwilligers hielpen mee met opruimen en het klaarmaken van het terrein voor de bouwwerkzaamheden.

"We hopen in de komende zes maanden een grote verandering te zien", zei Pitt tegen inwoners van de wijk, terwijl hij handtekeningen uitdeelde.

Vraagstukken

In de Lower Ninth Ward werd eveneens begonnen met de Clinton Global Initiative University. De driedaagse conferentie, een project van ex-president Clinton, stimuleert studenten en universiteiten om na te denken over wereldwijde vraagstukken.

Prototypes

Het Nederlandse architectenbureau MVRDV speelt een belangrijke rol in Make It Right. Het bureau ontwierp vijf prototypes voor de 150 huizen.

Bill Clinton en Brad Pitt in New Orleans