RIJSWIJK - Ramana is de Nieuwe Uri Geller. Dat heeft het publiek zaterdagavond bepaald. De zelfbenoemde 'mentalist' Uri Geller zelf vond de drie finalisten van het programma met hun 'paranormale' kunsten allemaal waardige opvolgers.

De inmiddels 61-jarige Israëliër werd onder meer beroemd doordat hij met zijn gedachten lepels zou kunnen verbuigen. Ook zou hij op afstand de Big Ben in Londen tot stilstand hebben gebracht.

Zeven weken geleden begon de reeks televisieshows waarin tien kandidaten streden om zich de Nederlandse Uri Geller te mogen noemen.

Wekelijks keken gemiddeld 1,2 miljoen mensen naar de live shows. In een extra lange uitzending traden de drie finalisten twee keer op, waarna de kijkers Ramana tot winnaar van De Nieuwe Uri Geller uitriepen.

De man die onder meer mensen kan laten zweven kreeg bijna 38 procent van de stemmen. Daarmee liet hij zijn concurrenten Hayashi en het duo Rob en Emiel achter zich.

Award

In aanwezigheid van Patty Brard, Bridget Maasland, André van der Toorn, Mari van de Ven en Marlayne Sahupala kreeg Ramana uit handen van presentatoren Tooske Ragas en Henkjan Smits een glazen award met daarin een gebogen lepel.

De uitzending van de 'Nieuwe Uri Geller' was zaterdag niet het best bekeken programma. Het NOS-Journaal van 20.00 uur (2,1 miljoen) en Mooi! Weer de Leeuw (1,7 miljoen) trokken meer kijkers.