NEW YORK - Ondanks eerdere berichten is Michael Jackson helemaal niet tot 'Artiest van het Millennium' uitgeroepen. Het leek even zo, toen Britney Spears hem zo aankondigde, maar volgens MTV bestaat die prijs helemaal niet.

Donderdagavond, aan het begin van de uitreiking van de jaarlijkse MTV-videoprijzen in New York, kondigde Britney Spears Michael Jackson aan met 'Artiest van het Millennium'. De prijs die hij vervolgens van haar in ontvangst nam was echter gewoon een verjaardagscadeau.

Jackson, die gisteren dus jarig was, ontwikkelde zich sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw tot een van de bestverkopende popsterren aller tijden. Tot zijn bekendste hits behoren 'Thriller', 'Beat It' en 'Billie Jean'. Zijn vorig jaar verschenen cd 'Invincible' werd matig ontvangen.

Het geheel was uitermate pijnlijk omdat Jackson het zelf gewoon aannam en reageerde met de woorden: "Toen ik een kind was in Gary, Indiana, had ik nooit gedacht dat ik nog eens tot 'Artiest van het Millennium' uitgeroepen zou worden".

/ACHTERKLAPMichael Jackson beste artiest van het millennium