Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: natuurlijk de poenige bruiloft van Patricia Paay en Adam Curry, dat ook smartlappenzanger Frans Bauer met de billen bloot gaat op tv, prinses Margarita zelf helemáál niet zo netjes is en 'roddelgoeroe' Albert Verlinde Katja Schuurman er flinks van langs geeft. En wat geeft Bekend Nederland aan Maxima voor haar verjaardag? Lees mee in de roddelbladen van deze week.

Poenige Paay

In een goudkleurig keurslijfje met een enorme tulen rok èn een glitterkroontje op haar haarstuk gaf Patricia Paay haar Adam het jawoord. Het stel trouwde afgelopen week in een Italiaans kustplaatsje. Heel mondain natuurlijk, maar Adam was liever op een cruiseschip in de wateren van Monaco getrouwd. Helaas, alle hotels waren daar volgeboekt en nu was de 'second best' optie maar gekozen. De bruidsgasten werden met een privé jet ingevlogen en verbleven in het duurste hotel. Een suite kost daar ruim 2000 Euro en een ontbijtje 150 Euro. Tenminste, in de Story en de Privé. Volgens Weekend kost een kamer 'slechts' 700 Euro en wilde Adam toch maar niet op het cruiseschip trouwen omdat hij het Italiaanse jet-set plaatsje romantischer vond.

Hoe dan ook: het was een gekke vertoning. Patricia met haar 52 jaar in een trouwjurk geperst, puberdochter Christina in een kopie van mamma's jurk, wat een potsierlijk gezicht was, Jan Vayne met wapperende haren achter de piano en Patricia's onafscheidelijke make-up vriend Tom Sebastian met nóg langere haren in een flodderig overhemd dat zeker niet voldeed aan de dresscode. De kosten van dit gezellige feestje worden geschat rond de 30.000 Euro. Dan was de trouwjurk zeker gratis geleend van Mary Borsato?

Katja S. bestaat niet

Volgens showbizzpresentator Albert Verlinde (van RTLBoulevard) bestaat Katja Schuurman niet. Pardon? En wie was dat dan in haar naakte nakie laatst in de Playboy? In Weekend lezen we dat hij vindt dat ze als mens niet bestaat. 'Ze is een wandelend persbericht' heeft hij in een column geschreven. 'Ze is geen actrice, ze is een product. Bekend om haar zwarte haren, hese stem en borsten die per jaar groter lijken te worden'. Verlinde beschrijft dat hij van een winkeljuffrouw hoorde dat Katja zich met rode wangen in een veel te kleine broek had geperst. Terwijl ze angstvallig haar buik in hield, vroeg ze nóg om een maatje kleiner'. Dat vinden wij een hele grappige, maar wel hele valse sneer. Weekend denkt dat Verlinde boos is om een opmerking die Katja maakt in haar nieuwste film van Theo van Gogh. Daarin vraagt een acteur 'Hoe is het eigenlijk afgelopen met Albert Verlinde?'. Katja antwoordt dan in de film:'Oh, die is aan Aids overleden'. Over vals gesproken

Koninklijke concurrentie

Brutale meid Tatum Dagelet heeft concurrentie. En nog wel van een heuse prinses. In Party wordt de column geciteerd van Tatum, die met man Ruud de Wild en baby Toy een braaf leventje leid. Weinig brutaals meer, alhoewel de blondine binnenkort weer met opnames van een programma begint en haar scherpe tong weer zal gebruiken. Nu het voorval met de prinses. Tatum vertelt dat ze tijdens dodenherdenking op een terras zat. 'Om iets voor acht uur werd aan iedereen gevraagd om twee minuten stilte. En het hele terras was muisstil. Maar toen werd de stilte bruut verstoord. Er kwam een vrouw aanlopen die uitgebreid met haar vriendin begon te babbelen. Alle ogen waren op haar gericht: het was prinses Margarita! De schande van het koninklijk huis! Dat het enfant terrible van ons koningshuis niet even de moeite nam om twee minuten stilte in acht te nemen, getuigt van weinig respect', schrijft Tatum. Zó veel brutaliteit, daar kan zelfs de goedgebekte Tatum niet tegenop. Koninklijke concurrentie dus.

Franske (niet) met de billen bloot

'Gezinsdrama' staat er met het vetste lettertype voor op de Story. Het gaat om Frans Bauer, de volkszanger. Het blijkt te gaan om de vader van Frans. Die heeft een slechte gezondheid en daar maakt Frans zich zorgen om. Inmiddels is pappa Bauer aan de beterende hand en kan Frans zich op zijn volgende project concentreren. Hij is namelijk benaderd met het verzoek mee te doen aan een 'reality tv' programma over zijn leven. Zoals Patty's Posse en Adams Family nu ook doen: de zanger overal met de camera volgen. Maar juist met deze programma's wil Frans niet vergeleken worden. 'Natuurlijk zal de kijker mijn gezin te zien krijgen, maar ik vind het veel leuker als mensen mij zien als ik mijn Ahoy-concert aan het voorbereiden ben' meldt de zanger. Een Frans Bauer onder de douche zullen we dus niet te zien krijgen, concludeert Story. En eerlijk gezegd zijn we daar wel blij om.

Gefeliciflapstaart, Maxi

Leuk bedacht van Party: wat zouden Bekende Nederlanders Maxima voor haar verjaardag geven? André van Duin is en blijft een komiek. Hij wil Maxima een abonnement op het blad 'Ouders van Nu' schenken. 'Want een zwangerschap zal binnenkort toch wel eens een keertje gaan lukken?' vraagt hij zich af. Willeke Alberti is ook grappig: zij wil Maxi een Nederlandstalige muziek CD geven. Zeker met haar eigen levensliederen er op en die van haar vader Willy. Mooie PR-stunt zou dat zijn voor Willeke, die nu enkel nog bij bejaardenhuizen schnabbelt. Oranje-fanaat Johan Vlemmix loopt het kwijl in de mond als hij aan Maxima denkt. Hij is helemaal idolaat van het koningshuis. Voor 'zijn' prinses zou hij een mooie karaf kopen. De bijpassende glazen overhandigde hij haar al op koninginnedag. Zijn jaar kan niet meer stuk! GTST-ster Victoria Koblenko (die rooie) zou de prinses een kledingstuk met een decolleté geven want ze mag wel wat sexier en Willibrord Frequin mijmert heel romantisch over de vrijheid die hij de prinses gunt om een dagje met vriendinnen te gaan stappen. En hij erachteraan met zijn bosje bloemen en camera zeker, die ouwe boef! Schrijfster Yvonne Kroonenberg uiteindelijk is lekker oprecht. Die zegt gewoon: liever niets. 'Ik ben eigenlijk nogal republikeins, dus ik heb niet veel op met Maxima'. Republikeins of monarchistisch: wij wensen Maxima bij deze een hele fijne verjaardag toe.