AMSTERDAM - Joop Braakhekke heeft zich naar verluidt de woede op de hals gehaald van Goldie Hawn, die deze week in Nederland was voor de Rembrandt Awards.

De Amerikaanse actrice werd in Amsterdam na een toiletbezoek in restaurant Le Garage besprongen door de kookgek, die een foto van haar maakte, zo meldt De Telegraaf vrijdag.

"Het 'even lachen in de camera' veroorzaakte nogal een schok bij de actrice, die hoopte even rustig te kunnen eten", vertelt een tafelgenoot van de 62-jarige blondine in de krant.

Toen de rekening kwam, vond de aangebrande Goldie dat eigenaar Joop haar het etentje maar moest aanbieden. Braakhekke was onvermurwbaar, maar liet naderhand honderdvijftig euro bezorgen in het hotel van de Hollywoodster.

Braakhekke laat in een reactie weten dat hij de actrice niet besprongen heeft. "Ik kijk wel uit", zo laat hij aan NU.nl weten. "Ik ben gastheer en laat mijn gasten met rust."

Uitreiking

Hawn was maandagavond in Amsterdam aanwezig bij de Rembrandt Awards. Ze nam bij de uitreiking van de enige Nederlandse publieksprijzen voor film een Ere Rembrandt in ontvangst.