KHARTOUM - Hollywoodsterren zijn in de bres gesprongen voor hulpvluchten van het Wereldvoedselprogramma in de Sudanese regio Darfur. Ze gaven gehoor aan waarschuwingen dat het geld op raakt voor het uitvoeren van hulpvluchten in het door oorlog verscheurde gebied.

De sterren visten een half miljoen dollar op uit eigen zak om de VN-organisatie te helpen. "Vliegtuigen en helikopters van het Wereldvoedselprogramma leveren hulpverleners en voorraden waar dringend behoefte aan is af bij zo ongeveer elke hulpinstantie in Darfur", stelde acteur George Clooney van het initiatief Not On Our Watch donderdag.

Fondsen

"Zonder onmiddellijke extra fondsen zou humanitaire hulp aan de regio ernstig bemoeilijkt worden. We zijn er trots op dat we kunnen helpen dit levensreddende programma in leven te houden en moedigen anderen ten zeerste aan hetzelfde te doen", ging Clooney verder.

Het WFP kampt met geldnood en kan niet veel langer de transporten nog verzorgen. Zonder nieuw geld moeten de vluchten eind maart gestaakt worden.