AMSTERDAM - De vader van Amy Winehouse beschouwt het als zijn schuld dat zijn dochter aan de drugs is geraakt. Volgens Mitch Winehouse had Amy het moeilijk met het feit dat ze opgroeide in een gebroken gezin.

Dat liet hij woensdag weten in het BBC-programma 'One Life: Rock Star Parents'.

Drie jaar nadat Amy geboren werd begon Mitch een geheime verhouding met een van zijn collega's. Pas na dertien jaar hakte Mitch de knoop door en besloot hij verder te gaan met zijn minnares. Hij verliet de moeder van Amy en stapte voor de tweede keer in het huwelijksbootje.

Volwassen

Hoewel Mitch aanvankelijk dacht dat Amy snel over de scheiding heen was, bleek later toch het tegendeel het geval te zijn. Door alle perikelen werd Amy te snel volwassen, zo zegt Mitch.

"Het is niet gemakkelijk om te zeggen dat haar drugsprobleem mijn schuld is. Misschien dat als ik een betere vader voor haar geweest zou zijn dit alles niet was gebeurd." Mitch zegt inmiddels weer een goede band te hebben opgebouwd met zijn dochter.

Toeval

Mitch onthult ook dat zijn dochter vorig jaar augustus een toeval heeft gehad. Dokters waarschuwden de zangeres toen dat als ze door zou gaan met het gebruik van drugs, er een groot risico bestaat dat ze toekomstige toevallen wellicht niet zou overleven.

Amy heeft nog een drie jaar oudere broer, Alex.