AMSTERDAM - Nick Lachey werkt aan een pilot voor een Amerikaanse realityshow op MTV, die volgens de zender een hedendaagse versie wordt van de film 'Fame'.

De voormalige 98 Degrees-zanger wordt uitvoerend producent van het programma, dat draait om de School for Creative and Performings Arts in Cincinnati. De 34-jarige Lachey heeft zelf op de school gezeten, waar ook Sarah Jessica Parker en Carmen Electra student waren.

Serieontwikkelaar Tony DiSanto vertelt aan de Amerikaanse filmsite The Hollywood Reporter dat de serie draait om het wel en wee van een aantal studenten van de school.

"Hun relaties en persoonlijke verhalen zijn erg realistisch. De hele serie staat in het teken van muziek", legt hij uit. "Zo kan er spontaan een dansscène ontstaan."

Jessica Simpson

Nick Lachey is zelf niet onbekend met realityshows. Zijn huwelijk met zangeres Jessica Simpson was het onderwerp van de MTV-show Newlyweds. In 2005 scheidde het koppel, na ruim drie jaar getrouwd te zijn geweest.

In februari werd bekend dat Simpson eveneens bezig is met een realityshow, waarin haar leven en de opnamen rond haar nieuwe album centraal staan.