AMSTERDAM - Thomas Berge krijgt een gastrol in Goede Tijden, Slechte Tijden. De blonde volkszanger zal in de soapserie te zien zijn als zichzelf.

De 18-jarige Berge werd door de makers van GTST benaderd. Het nummer 'Zonder jou' dat hij vervolgens inzong voor de soap was daarin de afgelopen weken al enkele keren te horen. "Ik vind het een heel leuk liedje." In de plot van de serie van RTL 4 schreef het personage Milan Alberts het nummer voor zijn ex-vriendin Nina.

Zanger

De televisieopnamen met Berge volgen nog. Wanneer hij te zien is in de serie, weet hij nog niet. Acteerlessen zal de zanger, die eerder al figureerde in de kinderfilm 'Zoop in Zuid-Amerika', voor zijn rol niet nemen. "Ik ben een zanger, geen acteur", legt hij uit.

"Voor elke film of acteerklus die ik heb gedaan, heb ik mezelf gespeeld. Ook in 'Zoop'."

Zonder jou

Dat zijn nummer al enkele malen in GTST te horen is geweest, is voor Berge geen reden om 'Zonder jou' zo snel mogelijk uit te brengen als single.

"We hebben net de single 'Niet meer en niet minder' uitgebracht", zegt de zanger, die vrijdag en zaterdag twee uitverkochte concerten gaf in de Amsterdamse Heineken Music Hall. "Dat kan best eens een hit worden. We willen eerst kijken hoe die het doet."

Mooie meiden

Naast een gegarandeerd kijkersaantal van meer dan een miljoen per dag, brengt zijn acteerklus nog andere voordelen met zich mee. "Er zitten heel veel mooie meiden in GTST", glundert Berge.