AMSTERDAM - Alles Is Liefde was het afgelopen jaar al een groot succes in de bioscoop en nu is de film ook nog in de prijzen gevallen.

De Nederlandse productie won maandagavond de Film1 Rembrandt Awards voor beste film, beste acteur (Thomas Acda) en beste actrice (Carice van Houten).

Van Houten bedankte het publiek. "Liefde overwint alles", zei ze in de geest van de film. "Dat is belangrijker dan prijzen. Dus zorg dat je lief hebt."

Goldie Hawn

De Amerikaanse filmster Goldie Hawn (Death Becomes Her, The First Wives Club) was aanwezig bij de uitreiking van de Nederlandse publieksprijzen voor de filmwereld. Zij nam in Hotel Arena in Amsterdam een Ere Rembrandt Award in ontvangst. "Dit is zo leuk. Ik vind het geweldig", zei de actrice.

"Ik begon mijn carrière als niet echt slim meisje", vertelde ze. "Je moet toch ergens beginnen. Dat imago is wel verdwenen, maar ik ben nog steeds speels en vrolijk." Ze had ook nog een advies voor jongeren die dromen van een baan in de entertainmentwereld. "Als je voelt dat je iets te geven hebt, moet je het doen. Maar als het niet lukt, kijk dan waar je andere interesses liggen."

Goed voorbeeld

"De showbizz werkt niet altijd voor iedereen", vervolgde Hawn, wiens partner Kurt Russell en kinderen Kate en Oliver Hudson en Wyatt Russell ook acteren. "Je kunt je niet voorbereiden op roem. Ik hoop dat ik voor mijn kinderen een goed voorbeeld heb gegeven over hoe je ermee moet omgaan. Maar het is nu wel moeilijker; sterren worden continu achtervolgd door paparazzi." Hawn liet nog weten een film te gaan regisseren waarin haar man een rol speelt en een film met haar dochter voor te bereiden.

De Nederlandse acteur Pierre Bokma kreeg ook een Ere Rembrandt. Hij dacht dat hij een prijs moest uitreiken, maar werd verrast met de oeuvreprijs.

Naast de bekroningen voor de Nederlandse filmwereld werden er internationale prijzen toegekend. Pirates Of The Caribbean: At World's End was hier de grote winnaar, met prijzen in de categorieën beste buitenlandse film, beste acteur (Johnny Depp) en beste actrice (Keira Knightley).

Zwartboek

Het publiek koos Zwartboek als de beste dvd-release. Producent en initiatiefnemer Rene Mioch presenteerde het evenement, waarbij tal van bekende acteurs en actrices aanwezig waren. RTL5 zendt donderdag 13 maart om 23.45 uur een verslag uit van de avond.

Rembrandts 2008