AMSTERDAM - Idols-winnares Nikki vindt de kritische opmerking van Gordon op haar optreden met het gospelkoor Inside Out tijdens de finale "niet gepast".

Gordon noemde de uitvoering van When the Spirit of the Lord ongeschikt voor het grote publiek en grapte het gevoel te hebben op de EO jongerendag te zijn.

"Ik heb mij er wel aan gestoord", zegt Nikki in vraaggesprek met NU.nl. "Vooral omdat zijn opmerking op dat moment niet gepast was. Ik snapte dat hij het niet iets vond voor Idols, maar ik heb zelf niet gekozen om met het koor te zingen. Dat heeft de redactie bepaald, en dat wist Gordon donders goed."

Beangstigend

Nikki, die momenteel op nummer 1 in de hitlijsten staat met haar single Hello World, weet niet waarom Gordon de kritiek heeft geuit. "Ik denk dat hij dat gewoon voelde. Het is heftige gospel. We roepen echt Go Jesus Go Jesus Go! Dat kan een beetje beangstigend zijn voor bepaalde mensen. Misschien gold dat ook voor hem en wilde hij er daarom per se tegenin gaan. Nee, ik heb hem er niet over gesproken."

Finale

Nikki versloeg op zaterdag 1 maart Nathalie in de finale van Idols 2008. Ze is druk bezig met de voorbereidingen op haar debuutalbum, dat in oktober moet uitkomen.

Nikki verbaasd over kritiek