AMSTERDAM - Jamie Hince vormt al jaren het alternatieve rockduo The Kills met Alison Mosshart. Sinds kort is er ook een andere Moss in zijn leven. Jamie is het huidige vriendje van supermodel Kate Moss.

Zijn liefje heeft hem een kennismaking met de Britse boulevardpers opgeleverd die hij had kunnen missen als kiespijn.

"Het is irritant", zegt de gitarist in een vraaggesprek met NU.nl. "Maar het zegt meer over de media dan over mij en mijn vriendin."

Respect

"Het is belachelijk als je ziet hoe belangrijk roddel en achterklap vandaag de dag is geworden", zo vervolgt Hince. "Vroeger konden mensen er nog geheimen en iets als een priveleven op na houden. Er was meer respect. Tegenwoordig consumeren mensen elk stukje non-informatie dat ze voorgeschoteld krijgen. Zoals foto's van mensen die een winkel binnenlopen."

Het verschijnen van Midnight Boom het nieuwe album van The Kills wordt in Engeland overschaduw door de laatste roddels over Jamie en Kate.

Liefdesverklaring

Luisteraars hoeven geen liefdesverklaringen aan het adres van Kate Moss te verwachten op het album: 'De plaat was vorig jaar augustus al af. Toen was er nog niks aan de hand en had ik haar nog niet eens ontmoet. De muziek heeft niks te maken met wat er daarna allemaal gebeurd is.'

Kate Moss had in augustus nog wat met Babyshambles zanger Pete Doherty.