AMSTERDAM - In een interview met de Amerikaanse editie van het tijdschrift Esquire heeft George Clooney een aantal hardnekkige geruchten over zichzelf uit de wereld geholpen.

De interviewer vroeg de beroemde acteur naar een aantal verhalen die kwamen bovendrijven als je op Google zocht op 'George Clooney'.

Zo kwam Esquire bij een website terecht die claimde dat Clooney homoseksueel was. Hij zou intieme gevoelens koesteren voor zijn collega Brad Pitt.

"Kijk, als ik nou een meisje was en hij was een meisje, en ik was lesbisch en hij was lesbisch, dan zou ik helemaal gek op hem zijn", zo luidt de reactie van Clooney. Sinds vorig jaar heeft de 45-jarige acteur een relatie met Sara Larson.

Ballen

Ook ontkent Clooney dat hij cosmetische chirurgie heeft ondergaan. Al langer deden verhalen de ronde dat de acteur iets aan de rimpels bij zijn ogen had laten doen. "Mijn ogen heb ik niet laten doen. Ik heb daarentegen wel de rimpels op mijn ballen laten verwijderen", zo grapt de acteur. "Dat is de nieuwste rage in Hollywood."