AMSTERDAM - De acteurs van Julia's Tango genieten tijdens de opnamen van het tweede seizoen van de dramaserie in Buenos Aires erg van Argentinië. Dat het Zuid-Amerikaanse land bekendstaat als 'het land van de passie' begrijpen zij sinds ze er enkele maanden verblijven als geen ander.

"De taal alleen al is zo veel gepassioneerder", vindt Peggy Vrijens, die Marjolein speelt in de serie. "Ze drukken zich hier zo veel mooier uit. Nederlands is zo droog wat dat betreft. Hier gebruiken ze beeldspraak voor alles."

Ook de lichaamstaal van de Argentijnen straalt volgens Kim Pieters, die in de serie Julia vertolkt, passie uit. "Als je mensen ziet praten op straat dan bewegen ze heel erg met hun handen. Dan denk je dat ze ruzie staan te maken, maar hebben ze gewoon een gesprek."

Serenade

Zelf krijgt de actrice als ze op straat loopt ook regelmatig te maken met passionele Argentijnen. "Dan loop je over straat, komt er een vrachtwagen voorbij en dan gaan de raampjes open en krijg je een hele serenade. Ja, dat heeft wel met passie te maken."

Maar de Argentijnse passie komt volgens de acteurs en actrices het duidelijkst naar voren tijdens voetbalwedstrijden. "Ik ben hier twee keer naar een voetbalwedstrijd geweest en dan voel je wel echt het temperament. Het bruist veel meer, het is veel opzwepender dan in Nederland", legt Pieters uit.

Gepassioneerd

Frederik Brom, die in de serie Pieter speelt, sluit zich daarbij aan. "Ik ben naar de wedstrijd Argentinië-Bolivia gaan kijken. Nou, dat is heftig. Ik zat naast een opa met een kleinzoon, die alleen maar stond te schreeuwen. En bij het volkslied legden ze de hand op het hart en zongen ze keihard mee. Ja, dat is heel gepassioneerd."

Chris Tates, Erik in de serie, noemt de Argentijnse voetbalwedstrijden 'fenomenaal'. "Als het bij Nederlandse voetbalwedstrijden even niet goed gaat, kun je soms een speld horen vallen in het stadion. Maar hier gaat het zingen gewoon negentig minuten lang door."

Zingen

"Als hun ploeg achter komt te staan beginnen ze alleen nog maar harder te zingen. Dat is echt de twaalfde man", zegt hij. "Ze leven hier echt voor hun club. Dat is echt de Argentijnse passie, vind ik."

De eerste aflevering van het tweede seizoen van Julia's Tango is maandag om 21.30 uur te zien bij Net 5.