AMSTERDAM - De Belastingdienst onderzoekt mogelijke belastingontduiking door Adam Curry en Patricia Paay. Het glamourpaar zou privé-gebruik van hun helikopter ten onrechte zakelijk hebben afgeschreven.

Curry's helikopter zou onder meer gebruikt zijn om naar de villa in België te vliegen. Daarnaast zou Patricia Paay de heli hebben gebruikt om de kapper te bezoeken en om rondvluchtjes met de binnenhuisarchitect te maken.

De fiscus kwam de zaak op het spoor naar aanleiding van het faillissement van Rotorjet, het helikopterbedrijf van Curry en Paay, op 10 maart. De Belastingdienst heeft de administratie van Rotorjet bij curator R. Oskamp in beslag genomen bevestigde de curator woensdag. Adam Curry wilde niet reageren.

Adam Curry ontkent dat de helikopter onrechtmatig is gebruikt. "Dat de Belastingdienst de boekhouding na een faillissement onderzoekt is niet ongewoon'', stelt hij. Ook zijn raadsman G. van Poppel stelt dat het gebruik van de helikopter volgens de regels ging.

Curry vermoedt dat hij het slachtoffer is van een lastercampagne. Hij zegt dat zijn gezin twee maanden geleden is bedreigd door ex-zakenpartners. Curry overweegt de politie in te schakelen.