LOS ANGELES - Matthew McConaughey gaat een zwemkledinglijn ontwerpen. De zwembroeken, slippers en andere strandbenodigdheden zijn vanaf deze zomer verkrijgbaar via de website van de acteur, zo bevestigt zijn woordvoerder aan het Amerikaanse tijdschrift People.

De 38-jarige McConaughey, die in films als 'Fools gold' en 'Sahara' speelde, weet waar de ideale strandkleding aan moet voldoen. De spierbundel brengt vrijwel al zijn vrije tijd door op de stranden van Los Angeles en siert regelmatig met onbloot bovenlijf de roddelbladen.

Eerder maakte de acteur al bekend dat hij werkt aan een T-shirtlijn onder de merknaam j.k. livin, die ook binnenkort via zijn site te koop is.

Sexy man

In 2005 werd McConaughey door People uitgeroepen tot meest sexy man ter wereld. Vorig jaar bombardeerde het blad de acteur tot meest begeerlijke vrijgezel.

Inmiddels is de beach boy van de markt. Het Braziliaanse model Camila Alves wist zijn hart te veroveren. Het stel maakte in januari bekend dat het een kindje verwacht. Wanneer de baby geboren moet worden, is onbekend.