RIJSWIJK - Idols-ster Jim is deze week vanuit het niets op de eerste plaats binnengekomen van de hitlijsten (Top 40 en Mega Top ). Met zijn nummer 'Tell her' verdrijft hij daarmee zijn Idols-collega en vriend Jamai van de toppositie. Idols-winnaar Jamai kwam ook meteen op de eerste plaats binnen met het nummer 'Step right up'.

De laatste weken is het constant stuivertje wisselen tussen de diverse Idols-deelnemers aan kop van de hitlijsten. Zo was de nummer twee van de Britse Idols, Gareth Gates, de artiest die voor Jamai de bovenste plaats bezette. Hij gooide hoge ogen met het nummer 'Anyone of us'.

Over de single van de 15-jarige Jim is het nodige te doen geweest. Aanvankelijk was die alleen verkrijgbaar door Mars-repen te sparen. Fans moesten de wikkels bewaren, inleveren bij Free Record Shop en zo konden ze het schijfje met korting aanschaffen.

Een concurrerende keten van muziekwinkels spande tegen die handelwijze een kort geding aan, maar verloor. Pas de laatste dagen is de single in de vrije verkoop, maar de 'Mars-constructie' heeft de succesvolle verkoop van Jim zeker niet in de weg gezeten.

Een andere Nederlandse act, die niet deelnam aan Idols en geen grote sponsors achter zich heeft staan, deed deze week ook goede zaken in de hitlijsten. Gothicband Within Temptation maakte een cover van het Kate Bush-nummer 'Running up that hill'. Dat nummer komt van niets binnen op de negende plaats van de lijsten.