AMSTERDAM - Paris Hilton heeft een gastrol te pakken gekregen in My Name is Earl. Het gaat om de eerste aflevering van de NBC-serie na de schrijversstaking, die de productie gedurende honderd dagen volledig stillegde.

De één uur durende episode is op 3 april op de Amerikaanse televisie te bewonderen.

Hilton gaat zichzelf spelen in een droom van hoofdpersonage Earl, gespeeld door Jason Lee. Hij wordt bewusteloos geslagen en zijn leven trekt aan hem voorbij. De hotelerfgename blijkt daarin een rol te spelen.

Kiezen

"Toen we de rol schreven van Paris Hilton, waren we niet zeker wie we voor die rol moesten kiezen", vertelt uitvoerend producent Greg Garcia. "Uiteindelijk hebben we gekozen voor een relatief onbekende actrice met de naam Paris Hilton."

De betreffende aflevering is onderdeel van het derde seizoen van de sitcom. Het eerste seizoen is in Nederland uitgezonden op RTL 5.

Films

De 26-jarige hotelerfgename is steeds vaker te zien in films en op televisie. Hilton is net klaar met de opnamen van de horrormusicalfilm 'Repo: the genetic Opera'. Ze speelde in 2005 in de horrorremake van 'House of Wax' en dit jaar in de film 'The hottie and the nottie'.