AMSTERDAM - De kledinglijn By Gordon krijgt geen vervolg. Door organisatorische moeilijkheden, zoals producenten die hun afspraken niet nakwamen, is een groot deel van de vervolgcollecties in het honderd gelopen.

Dat schrijft Gordon in zijn column in weekblad Privé. De kledinglijn werd eind 2006 gelanceerd.

Gordon is teleurgesteld en vindt niet dat hij echt de kans heeft gekregen om iets moois op te bouwen. "Het runnen van een eigen kledingmerk zonder een grote vermogende partij achter je, is eigenlijk kansloos in de keiharde modewereld", schrijft de 39-jarige zanger en presentator.

"Ik heb nu eenmaal niet het brave imago dat Wendy van Dijk en Jan Smit hebben en dat schrikt grote bedrijven af."

Groot drama

Ook het complete productieproces van de eerste collectie was volgens Goor 'één groot drama'. "Het is vreselijk om zaken te doen met mensen die hun afspraken niet nakomen en je compleet andere samples sturen dan dat je ontwikkeld en getekend hebt", schrijft Gordon. "Slapeloze nachten heb ik ervan gehad."

T-shirts

Het grote publiek krijgt volgens Gordon dan weliswaar geen kans meer om kennis te maken met zijn stoere herenlijn, maar via zijn website kunnen de mensen nog wel terecht voor een nieuwe collectie T-shirts, die over een maand gelanceerd wordt.

Ook loopt volgens Gordon zijn sieradencollectie By Gordon Jewels goed.