AMSTERDAM - De befaamde illusionisten Siegfried Fischbacher en Roy Horn maken begin volgend jaar een eenmalige comeback op een benefietfeestje in Las Vegas. Het optreden is het eerste in vijf jaar, nadat Roy tijdens een show ernstig werd verwond door een tijger.

De langlopende show van het van oorsprong Duitse duo kwam daarmee tot een einde. Hoe de show, die zal plaatsvinden op een benefietgala voor een instituut dat onderzoek doet naar hersenaandoeningen, er precies zal uitzien, is nog onduidelijk.

"Het zou me zeer verbazen als dieren geen deel uitmaken van het optreden", stelde een woordvoerder maandag. Het Lou Ruvo Brain Institute, dat onder meer ziektes als Alzheimer en Parksinson zal behandelen, opent volgend jaar zijn deuren in de Amerikaanse gokstad.

Revalideren

De 63-jarige Roy werd eind 2003 door de witte tijger Montecore in zijn nek gebeten tijdens een show in het hotel The Mirage in Las Vegas. De illusionist raakte bij het ongeluk ernstig gewond en had lange tijd nodig om te revalideren.

Het duo verklaarde later dat Roy tijdens de show was geveld door een beroerte. Montecore zou slechts hebben geprobeerd hem naar een veilig plekje te slepen.