AMSTERDAM - Het gerechtelijk vooronderzoek naar de dood van prinses Diana en haar vriend Dodi Al Fayed heeft tot dusverre 2,95 miljoen euro gekost. Dit is maandag bekendgemaakt.

Bijna anderhalf miljoen euro werd besteed aan het advocatenteam dat de leider van het onderzoek, Lord Justice Scott Baker, assisteert.

Ook ging 496 duizend euro op aan het bezoek van de jury aan Parijs en de kosten van een videoconferentie voor getuigen die in de Franse hoofdstad en in verschillende andere landen verklaringen aflegden.

De bedragen die de vader van Dodi, Mohamed Al Fayed, en diens Ritz Hotel voor hun eigen advocatenteams hebben neergeteld, zijn niet meegerekend.

Huwelijk

Diana, haar vriend Dodi Al Fayed en hun chauffeur Henri Paul kwamen op 31 augustus 1997 in Parijs om het leven bij een verkeersongeluk. Mohamed Al Fayed beweert dat de Britse geheime dienst MI6 het paar heeft laten vermoorden om een voorgenomen huwelijk te beletten.

Dronken

De Britse politie concludeerde in 2006 dat sprake was van een tragisch ongeval. De Franse autoriteiten legden de schuld bij de bestuurder, die dronken zou zijn geweest.