AMSTERDAM - Britney Spears lijkt een nieuwe weg ingeslagen. De 26-jarige zangeres, die de laatste maanden bijna alleen maar negatief in het nieuws is geweest, heeft maandag een uur lang danslessen gegeven aan een groep van zes kinderen.

"De les was geweldig", zo vertelt Robert Baker, directeur van het Millennium Dance Complex, dinsdag aan het Amerikaanse tijdschrift People.

Spears leerde de kinderen, in de leeftijd van vier tot zeven jaar, danspasjes op muziek van popster Madonna, maar bracht haar leerlingen ook wat freestyle-technieken bij.

Gelukkig

"Britney was geweldig met de kinderen", aldus Baker. "Ze speelde ook spelletjes met hen en toen de les afgelopen was waren alle kinderen erg opgewonden. Ook Britney zag er ontzettend gelukkig uit."

Volgens Baker had Spears zelfs zoveel plezier beleefd aan het lesgeven dat ze vroeg of ze het nog eens mocht doen. "We gaan kijken of we een clubje kinderen bij elkaar kunnen brengen", aldus Baker.

Spears zelf oefent regelmatig in het Millennium Dance Complex. Volgens Baker traint ze momenteel voor haar single 'Hot as Ice'.

Oude leven

"Het lijkt erop alsof Britney erg graag haar oude leven terug wil", zo zegt Baker. De Amerikaanse zangeres is momenteel verwikkeld in een bittere strijd om de voogdij van haar twee zoontjes.

De zangeres heeft daarnaast ook psychologische problemen. Onlangs bracht ze een aantal dagen door in het ziekenhuis, nadat ze volledig was doorgedraaid.

Britney geeft dansles