AMSTERDAM - Amy Winehouse boekt een hoop vooruitgang in de afkickkliniek. Dat heeft haar moeder Janis dinsdagochtend laten weten in de Britse televisieshow GMTV. "Het gaat de goede kant op, ze zit weer op het goede pad", aldus Janis Winehouse.

Volgens Janis heeft haar dochter een verstandige beslissing gemaakt door niet af te reizen naar Los Angeles om de Grammy Awards bij te wonen. De zangeres, die vijf Grammy's won, trad op in Londen, de plaats waar ze wordt behandeld voor haar alcohol- en drugsverslaving. Haar optreden was tijdens de ceremonie via een live verbinding te volgen.

Winehouse straalde toen ze haar hits 'You Know I'm No Good' en 'Rehab' zong vanuit de Riverside Studio. "Ik kan niet geloven dat ik zojuist vijf Awards heb gewonnen", zo liet de zangeres zondag weten in het bijzijn van haar ouders en broer.

Vooruitgang

"Amy is zoals ze is", zo zegt haar moeder. "Ze is een serieuze en eerlijke meid. En zoals men zondag kon zien ziet ze er goed uit. Ze boekt een hoop vooruitgang in de kliniek."

Janis gaf toe dat de gehele familie zich grote zorgen heeft gemaakt over de gezondheid van Amy. "Gelukkig heeft ze een sterke familie, we zijn er altijd voor haar."

Janis zei zich ook vaak machteloos te hebben gevoeld. "Ik voelde me vaak hulpeloos omdat er niets was wat ik kon doen. Amy moest haar problemen zelf gaan inzien."

Gevangenis

De zangeres moet voorlopig nog in de kliniek krijgen. Wanneer haar behandeling is afgelopen is niet bekend. De man van Winehouse, Blake Fielder-Civil zit momenteel een straf uit in de gevangenis.

Amy Winehouse herstelt goed