AMSTERDAM - De release van de debuutsingle Tell Her van Jim vormt een indicator voor dehoudbaarheidsdatum van het concept Idols 2003. Brak Jamai met Step Right Up nogalle nationale verkooprecords (310.000 verkochte exemplaren), Jims Tell Hergaat dat beslist niet doen.

Er werd afgesproken dat Free Record Shop de singleeen week eerder mag verkopen; deze 'window' van één week werd doorplatenwinkelketen Rigu Sound tevergeefs via een kort geding aangevochten. Devraag is of Tell Her de nummer-1-positie in de nationale charts gaat bereiken.

Nog even over Jim Bakkum: zoals bekend moet de nummer twee van Idols 2003 zichvanwege zijn jonge leeftijd houden aan de regelgeving van de Wet op deKinderarbeid. Die wet bepaalt dat de 15-jarige inwoner van Egmond-Binnen maardrie keer in de week een optreden mag verzorgen. Dat ligt heel anders voor de-jarige Jamai, wiens nieuwe single I'll Be The One op 3 juni aanstaande viaBMG wordt uitgebracht. Precies twee weken later moet Jamai's nog titellozedebuutalbum in de winkels liggen. Die van Jim komt in principe pas dit najaaruit.