AMSTERDAM - Matthijs van Nieuwkerk kreeg het maandagavond in de uitzending van De Wereld Draait Door aan de stok met zijn gast Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever vond dat er in het gesprek te weinig aandacht was voor zijn nieuwe boek.

Volgens Peter R. de Vries waren er voorafgaand aan de uitzending schriftelijke afspraken gemaakt. "We zouden het langer over het boek hebben, daar zijn keiharde afspraken over gemaakt. Dit vind ik niet correct."

In het programma probeerde Van Nieuwkerk De Vries te sussen door hem een minuut de gelegenheid te geven promotie te maken voor zijn nieuwe boek.

"Zo gaan we het niet doen", was de reactie van De Vries. "Wat doe je raar", zei een verbaasde Van Nieuwkerk, voor hij het eind van het programma aankondigde. Waarop De Vries liet weten dat hij vond dat Van Nieuwkerk het raar deed.

Afspraken

Tegenover dagblad De Pers laat De Vries weten zich "gelummeld" te voelen. Volgens de verslaggever stond zwart op wit dat er vier minuten over het boek zou worden gepraat. De Vries zegt dat hij de afspraak op papier heeft laten vastleggen, omdat het programma volgens hem al vaker afspraken niet is nagekomen.

Volgens De Vries loog Van Nieuwkerk toen hij zei niets van de afspraak te weten. "De afspraak is ook met hem besproken. Dit is geen stijl."

De bewuste beelden zijn op internet te zien.