AMSTERDAM - Lily Allen moet na haar miskraam en de breuk met haar vriend nog meer slecht nieuws verwerken. Het ziet ernaar uit dat haar nieuwe talkshow 'Lily Allen and friends' gaat floppen.

Tijdens de opnamen van de eerste aflevering verliet de helft van het publiek vroegtijdig de studio, meldt The Daily Mail zondag.

Drie weken geleden werd bekend dat Allen een miskraam had gekregen. De 22-jarige zangeres was ongeveer vier maanden zwanger van haar vriend Ed Simons, die bekend is van het danceduo Chemical Brothers.

Verdriet

De 37-jarige Simons verliet de 'Smile'-zangeres enkele dagen later. Het verdriet om de miskraam en hun leeftijdverschil zou te groot zijn geweest.

In haar nieuwe tv-programma komen haar 'vrienden' van de profielsite MySpace langs. Bekende en minder bekende bandjes passeren de revue in de show op BBC 3. Cuba Gooding Jr. was tijdens de eerste aflevering te gast.

Nerveus

Een van Allens vrienden die de zaal verliet, vertelde aan het Britse tabloid: "We hadden allemaal het beste voor met Lily en wilden dat het zou gaan lukken. Ze is echt een lief persoon, maar alle grapjes waren zeer slecht en ze leek ontzettend nerveus. Het werkte gewoon niet."

Allen liet in de talkshow een filmpje zien aan Gooding Jr. van dieren die seks hadden met elkaar. De acteur beschreef tijdens het zien van de fimpjes zeer toepasselijk de sfeer in het publiek. "Ik weet niet wat zieker is, dieren die seks hebben of een publiek dat daar om klapt?"

Volgens het teleurgestelde publiek moest het in opdracht van de producenten om elk flauw grapje klappen of lachen. "Veel mensen voelde zich ongemakkelijk hierdoor," zei een fan.