HILVERSUM - Kijkcijferhit Boer Zoekt Vrouw bereikt zondagavond zijn hoogtepunt. Dan moeten de datende boeren en boerin kiezen welke kandidaat ze het meest zien zitten.

Met die persoon mogen ze vervolgens op reis om te bekijken of een heuse liefdesrelatie in het verschiet ligt.

Boeren Gerard, Frans, Henk en boerin Agnes staan zondagavond voor de lastige keus om iemand van hun boerderij naar huis te sturen, terwijl ze met de andere kandidaat juist verder willen.

Jan

Voor boer Jan was de kans op liefde vorige week al verkeken. Hij zag het meest in Siepie, maar die affectie was niet wederzijds. Zij vertrok en Annet pakte daarop ook haar spullen. Ze wilde geen tweede keus zijn.

Boer Frans kwam deze week nog in het nieuws omdat hij zijn vrouwen Joyce en Ronella had laten schieten met zijn jachtgeweer. Frans heeft wel een vergunning om te mogen schieten, maar 'zijn' vrouwen niet. De politie heeft inmiddels al laten weten dat er geen consequenties aan zijn verbonden. "Maar hij is wel op de vingers getikt", aldus een woordvoerster van de KRO.

Agnes

Voor het eerst deed dit jaar ook een boerin mee aan het programma. Boerin Agnes kreeg meteen de meeste brieven van allemaal, namelijk 883. Zij mag zondag kiezen uit Klaas of Jurre, terwijl boer Gerard moet beslissen of hij de Drentse Marja of de Brabantse Léonie op reis uitnodigt.

Bollenboer Henk zoekt een "net meisje" om mee door het leven te gaan. Zondagavond vertelt hij of wat hem betreft Maartje of Marlou aan die typering voldoet.

Kijkcijferhit

Boer Zoekt Vrouw is een enorme kijkcijferhit. De afgelopen weken stemden iedere keer meer mensen af op het programma. Het record van vorige week staat op 4,38 miljoen kijkers. Ook de vorige twee reeksen van het programma waren een succes, maar dit jaar slaat echt alles.

De laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw is op 2 maart. Dan wordt duidelijk welke boeren de echte liefde hebben gevonden dankzij het programma en wie er weer alleen terugkeert naar zijn stal.