LONDEN - Sir Paul McCartney moet zijn ex-vrouw Heather Mills 74 miljoen euro (55 miljoen pond) betalen voor de scheiding.

Dat meldt het Britse blad Daily Mail zaterdag op zijn website. Hun breuk staat daarmee boven aan de lijst met duurste Britse echtscheidingen ooit. De krant beroept zich op diverse ingewijde bronnen rond het voormalige stel.

De twee exen ontmoeten elkaar volgende week weer voor een rechtbank in Londen, waar zij overeenstemming moeten bereiken over de voorwaarden van de scheiding.

Dochter

Ook moet worden bepaald die de zorg gaat dragen voor Beatrice Milly, hun 4-jarige dochter. Vermoedelijk wordt het kind aan Mills (40) toegewezen en wordt een bezoekregeling gesloten met ex-Beatle McCartney (65).

Volgens sommige bronnen zou de scheiding McCartney ondertussen 7 procent van zijn spaargeld hebben gekost. Zijn totale vermogen wordt geschat op 1,1 miljard euro (825 miljoen pond).

Strijd

De juridische strijd tussen de zanger en het ex-model, die hij huwde nadat zijn vorige vrouw Linda was overleden aan borstkanker, duurt inmiddels bijna twee jaar.