AMSTERDAM - Een rechter in Los Angeles heeft de vader van Britney Spears toestemming gegeven om de manager van zijn dochter te ontslaan. Dat blijkt uit rechtsdocumenten die vrijdag openbaar werden gemaakt.

Rechter Reva Goetz droeg manager Howard Grossman in een spoedzitting op om alle documenten, opnamen en bezittingen van Britney Spears over te dragen aan James Spears, die eerder van een rechter het toezicht over zijn losgeslagen dochter kreeg.

Grossman weet niet waarom James Spears aanstuurt op zijn ontslag. "Mijn reputatie spreekt voor zich", vertelde hij na afloop van de zitting. "Ik zou niet weten waarom ze dit doen."

Toezicht

De 26-jarige Britney werd woensdag uit het ziekenhuis ontslagen nadat ze een week eerder op last van haar behandelend psychiater werd opgenomen. Britney werd voorlopig onder toezicht van haar vader gesteld. Donderdag loopt die regeling af en is Britney weer verantwoordelijk voor zichzelf.

Lufti

Het lijkt erop dat James en Lynne Spears Grossman uit beeld willen hebben omdat hij goede banden met Sam Lutfi, een vriend van Britney, zou onderhouden. Lynne liet de rechtbank weten dat Lutfi haar dochter als een gijzelaar behandelt.

"Sam vertelde me dat hij alle touwtjes in handen heeft", schreef Lynne in een verklaring aan de rechter. "Howard Grossman, haar advocaten en haar veiligheidsmensen luisteren naar mij en niet naar Britney", zou Lutfi moeder Spears hebben toegebeten.

Verzoek

Ondertussen heeft advocaat Sorrell Trope, die de popdiva vertegenwoordigt in het voogdijgevecht met ex-man Kevin Federline, een verzoek om ontslag bij de rechter ingediend. Hij wil Spears niet langer bijstaan in de strijd om de voogdij over haar twee zoontjes Sean Preston (2) en Jayden James (1).

Enkele weken geleden deed hij hetzelfde, maar trok hij het verzoek op het laatste moment weer in. "Hopelijk vinden ze iemand om ons te vervangen", vertelt Trope aan het Amerikaanse tijdschrift People. "Meer kan ik er niet over zeggen."

Op 10 maart behandelt de rechter het verzoek om ontslag van topadvocaat Trope.