AMSTERDAM - Honderden rouwenden, onder wie zijn familieleden en enkele vrienden en collega's, hebben zaterdag een herdenkingsdienst voor Heath Ledger bijgewoond in het Australische Perth, de geboortestad van de overleden acteur.

Bekijk video

Ledger overleed twee weken geleden op 28-jarige leeftijd in zijn appartement in New York aan een fatale combinatie van zes verschillende medicijnen.

Familie

Ledgers ex-verloofde Michelle Williams, die een donkere zonnebril en een witte jurk met een zwart randje droeg, arriveerde onder politiebegeleiding bij de meisjesschool waar de dienst werd gehouden, samen met Heaths ouders Kim en Sally. De 2-jarige dochter van Ledger en Williams, Matilda, liep aan de hand van de oudere zus van Heath naar binnen.

Aanwezigen

Het Australische topmodel Gemma Ward was aanwezig bij de dienst, net als actrice Cate Blanchett, die met Ledger een rol speelde in de film over Bob Dylan 'I'm not there'. De Australische Oscarwinnares sprak enkele woorden tijdens de 75 minuten durende dienst, zo vertelde een van de aanwezigen na afloop.

Muziek

Lokale muzikant Levi Islam opende de herdenkingsdienst met een Aboriginalnummer dat hij op een didgeridoo speelde. Ook werden favoriete nummers van Ledger gedraaid, zoals 'The times they are a-changing' van Bob Dylan, 'Here comes the sun' van The Beatles en 'Wish you were here' van Pink Floyd.

De familie van de overleden filmster liet een zelf samengestelde video zien met beelden uit films van Ledger en van zijn dochtertje Matilda.

Besloten kring

De begrafenis wordt in besloten kring gehouden in Perth. Kim Ledger, de vader van Heath, vroeg de pers om privacy en wilde de exacte tijd en datum niet vrijgeven. "Er komen slechts tien mensen, directe familie en verder niemand", zei hij tijdens een persconferentie bij het huis van zijn ex-vrouw Sally.

"Het is een verdrietige tijd. We vinden het moeilijk om ermee om te gaan, laat staan met het verdriet van de rest van de wereld. Ondanks dat zijn we dankbaar voor alle steun die we vanuit de hele wereld hebben mogen ontvangen."