Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Party, Story en Weekend. Met daarin deze week dat Peter R.'s misdaad loont, Boer zoekt Vrouw onzin is, nieuwslezeres Sacha niet serieus is, het hoofdstedelijke huizendansje en de rijke robe van arme Margarita. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Misdaad loont

Party is aan de slag gegaan met het verhaal van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot. Ze belden alle BN'Ners van hun lijstje en vroegen een reactie. Die varieert van 'doodstraf' (Sugar Lee Hooper), 'aan de haaien voeren' (Mickey Hoogendijk), 'smakeloos' (Connie Breukhoven) tot 'een schoft' (Marianne Weber). Peter R. zelf hebben ze helaas niet te pakken gekregen. Wel weet het blad te melden dat dit de grootste klapper ooit is van de misdaad-verslaggever. De Amerikaanse zender ABC schijnt maar liefst 5 miljoen euro te hebben betaald voor de reportage over Joran en Natalee Holloway. Als hij het miljoen beloningsgeld van Natalee's moeder opstrijkt, heeft hij in één keer 6 miljoen in de knip. 'Wie zegt dat misdaad niet loont?' vraagt Party zich dan ook af.

Boeren opstand

Er klopt helemaal niets van het programma Boer zoekt Vrouw. Het is achterhaald, misleidend en oubollig. Tenminste, dat vindt een Friese landbouwspecialist. De man windt zich op over het beeld dat wordt neergezet van moderne boeren. Op tv is het net alsof ze allemaal zijn blijven hangen in 1960. Yvon Jaspers heeft bewust rare types uitgezocht, die inderdaad moeilijk aan de vrouw komen. Maar moderne boeren kunnen heel goed een leuk meisje vinden, meent deze man in Party. En dat meisje hoeft helemaal geen koeienvlaaien te scheppen en de koei'n te melken, want ze heeft gewoon een goede opleiding en een baan. De landbouwspecialist vindt het onbegrijpelijk dat de boeren niet massaal in opstand komen tegen de KRO.

O la la Sacha

Nieuwslezers zijn keurige types, fris gewassen en gestreken. Zo ziet Sacha de Boer er altijd piekfijn uit en heel serieus. Maar in Party verklapt ze dat dit helemaal niet waar is. Sas zit rustig met een kort rokje en slippertjes achter de desk. Soms ook draagt ze een legerbroek of stoere cowboylaarzen. 'Ik ben maar 25 minuten per dag serieus' grapt ze. Maar omdat haar grapjes voor de kijkers verborgen blijven, heeft ze een onkreukbaar imago. Bekend is natuurlijk ook Jeroen Pauw. Hij droeg standaard gymschoenen onder zijn pakken en dit werd zijn imago. Suzanne Bosman presenteert regelmatig op blote voeten het wereldnieuws en Roelof Hemmen zat een keer in zijn korte broek achter het bureau. Leuke ontboezemingen van de brave nieuwslezers. Alleen bij Philip Freriks kunne we ons geen voorstelling maken van badslippers of shorts. Of beter gezegd: daar wíllen we ons daar geen voorstelling van maken.

Idiote Idols

Wie Idols volgt, ziet wekelijks hoe juryleden Eric van Tijn en zanger Gordon elkaar in de haren vliegen. Gordon moppert dat het publiek de jury niet resepecteert en Eric zegt dat Gordon zich niet moet aanstellen. In Story vertelt Van Tijn echter dat het maar 'gespeelde' ruzies zijn. De twee kunnen het best goed met elkaar vinden. Maar omdat Gordon een artiest is en Van Tijn producer, kijken ze elk op een andere manier naar kandidaten. Gordon neemt geen blad voor de mond en dat vindt Van Tijn juist wel grappig. Sterker nog: hij zou wel eens een plaat met de blonde zanger willen maken. Fijn voor Gordon. Die hoeft tenminste geen auditie te doen voor het strenge Idols-jurylid.

Huizendansje

In en om Amsterdam doen BN'Ners een heuse huizendans. Zo kocht Ruud de Wild het huis van Jack Spijkerman, Chantal Janzen woont nu in het huis van Ruud en Winston Gerstanowitz kocht het huis van Simone Kleinsma. Ook in het huis van Katja Schuurman en haar Thijs komt een bekende Nederlander te wonen, weet Privé. Thomas Acda heeft hun appartement in de binnenstad gekocht. De cabaretier kocht het huis al een tijd geleden, maar omdat hij aan het scheiden was, werd de overdracht even stopgezet. Immers: als hij het al zou kopen, zou hij het moeten delen met zijn ex-vrouw. En hij kocht de woning juist om er te gaan wonen met zijn nieuwe liefde. Een juridisch slimmigheidje dus. Maar dat moet ook wel, als je weet dat hij er maar liefst 1.425.000 voor heeft betaald. Zonde om dat aan je ex te schenken.

800 euro?

Prinses Margarita leeft van 800 Euro per maand. Die worden haar geleend door haar moeder Irene. Dus om nou te zeggen dat ze het breed heeft, nee. Maar volgens Weekend houdt de prinses zich bewust arm om te voorkomen dat zij de rekeningen van haar ex Edwin de Roy moet betalen. Op het feest van koningin Beatrix en prinses Margriet was niets te merken van eventuele financiële problemen. 'Sterker nog: de prinses leek zich volledig in het nieuw te hebben gestoken' schampert Weekend. En wat schittert daar voor diamanten ring aan haar vinger? Is dat een verlovingsring van haar nieuwe lover? Voorlopig echter zal Margarita nog niet met haar nieuwe lover kunnen trouwen. Daarvoor zitten ex Edwin en zijn schulden haar nog te dicht op haar huid.