AMSTERDAM - Leonardo DiCaprio heeft de aannemers aangeklaagd die vier jaar geleden een basketbalveld aanlegden in de tuin achter zijn villa in de heuvels van Los Angeles. De 33-jarige acteur heeft daarmee een hoofdstuk toegevoegd aan de soap rond het sportveld in zijn achtertuin.

Vorig jaar werd de 'Titanic'-ster door zijn buren aangeklaagd. Ronald en Joan Linclau beweren dat hun tuin forse schade heeft opgelopen door de aanleg van het veldje.

Volgens het stel zijn er heggen uit hun tuin verdwenen en is er, om ruimte te creëren voor het basketbalveld, gesteente uitgehold. Hierdoor zouden het terras en het zwembad van het koppel niet meer stabiel staan.

Schade

Het stel beweert dat DiCaprio het verzoek om het werk aan de tuin te staken meermaals in de wind sloeg. De Linclaus schatten de schade die de acteur in de tuin zou hebben aangericht op meer dan 170 duizend euro.

DiCaprio gelooft niet dat de aanleg van het sportveld de oorzaak is van de problemen rond de villa van de Linclaus. Uit eerdere rechtsdocumenten blijkt dat de Hollywoodster van mening is dat het stel de problemen die het zegt te hebben zelf heeft veroorzaakt.

Aannemers

Desondanks stelt hij in de aanklacht de aannemers aansprakelijk als hij door de rechter tot het betalen van een schadevergoeding wordt veroordeeld.