NEW YORK - Een benefietfeestje van Madonna woensdagavond op het terrein van de Verenigde Naties in New York is niet bij iedereen in goede aarde gevallen.

De popdiva wilde geld ophalen voor weeskinderen in Malawi. Tegelijkertijd liet ze het evenement sponsoren door kledingmerk Gucci.

Terwijl filmsterren als Tom Cruise, Jennifer Lopez en Gwyneth Paltrow voor 2500 dollar per persoon aanschoven aan het diner, greep Gucci de gelegenheid aan reclame te maken voor haar nieuwe winkel in New York.

Dat die twee dingen samenvielen was "toeval", zei Gucci-baas Mark Lee donderdag tegen de BBC.

Ongemakkelijk

De benefietavond zorgde bij enkele hoge VN-ambtenaren echter voor een ongemakkelijk gevoel. Ook secretaris-generaal Ban Ki-Moon was er niet blij mee.

De VN had het evenement vantevoren beter moeten checken voordat Unicef toestemming gaf aan de zangeres, liet een woordvoerster weten. Ook de betrokkenheid van Gucci is zeker onderwerp van nader onderzoek.

Adoptieproces

Madonna en haar man Guy Ritchie adopteerden ruim een jaar geleden het Afrikaanse jongetje David Banda. Het adoptieproces is formeel gezien nog niet afgerond.

Meisje

De popster sluit de mogelijkheid niet uit dat haar gezin in de toekomst wordt uitgebreid. Gevraagd naar haar vermeende plannen om een Malawisch meisje te adopteren, deed de popster niet aan de gewoonlijke ontwijkingsmanoeuvres. "We kunnen er nog wel een paar aan", zei ze tijdens het benefietgala.