AMSTERDAM - Heath Ledger wordt naar verwachting komend weekeinde begraven in Perth, in zijn geboorteland Australië. De familie van de onlangs overleden acteur houdt zaterdag een wake in een restaurant in Cottesloe Beach, een wijk van Perth.

Dat meldt de Australische krant The West Australian.

Familieleden van de 28-jarige filmster, die stierf aan een fatale combinatie van zes verschillende medicijnen, keerden eerder deze week terug naar Australië, waarbij zij Heaths lichaam waarschijnlijk vergezelden.

Herdenking

Ook zijn ex-vriendin Michelle Williams en hun 2-jarige dochtertje Matilda hebben inmiddels het vliegtuig genomen. Vorig weekeinde woonden ze in Los Angeles een herdenkingsceremonie bij voor de acteur, die twee jaar geleden furore maakte met zijn rol als homoseksuele cowboy in 'Brokeback mountain'.

Slaappillen

Woensdag werd eindelijk duidelijk waaraan Ledger, die op 22 januari dood werd aangetroffen in zijn appartement in New York, is overleden. In zijn bloed zijn de sporen van slaappillen, kalmeringsmiddelen en pijnstillers aangetroffen, zo maakte de lijkschouwer bekend.

Rouwen

In een verklaring, die volgde op de openbaarmaking van de autopsieresultaten, vroeg de vader van Ledger woensdag om te mogen rouwen in vrede, 'zonder inmenging van de pers en fotografen'.

Ook greep Kim Ledger de dood van zijn zoon aan om mensen aan te sporen voorzichtig te zijn met het combineren van medicijnen. Volgens hem had de acteur van geen van de pillen de voorgeschreven dosis overschreden.

Jake Gyllenhaal

Naar verwachting wordt de begrafenis van Ledger bezocht door onder anderen acteur Jake Gyllenhaal, zijn tegenspeler in 'Brokeback mountain'. Ook zijn ex-vriendin, topmodel Gemma Ward, zal de ceremonie waarschijnlijk bijwonen.