LOS ANGELES - Britney Spears zou door haar manager zijn gedrogeerd, zodat hij controle over haar huis, leven en financiën kan krijgen.

Dat stelt de moeder van de zangeres in een brief aan de rechtbank die dinsdag openbaar is gemaakt. De rechter willigde het verzoek van Lynne Spears in om een tijdelijk verbod op te leggen aan manager Sam Lufti om contact op te nemen met Britney.

Verward

Volgens moeder Spears is het de schuld van Lufti dat haar dochter de laatste weken verward is. "Hij heeft haar vaste telefoonlijn afgesloten, haar mobiele opladers weggegooid en schreeuwt de hele tijd tegen haar", aldus de verklaring van Lynne.

Pillen

Lufti zou haar dochter "tien pillen per dag" hebben gegeven onder het dreigement dat zij anders haar kinderen nooit meer zou zien.

Psychiater

Eerder deze week besloot de rechtbank al dat een psychiater Britney Spears moet onderzoeken. De arts zal onder meer moeten bepalen of de zangeres begrijpt hoe zij er op dit moment juridisch voor staat.

De psychiater moet het rapport over Spears op 13 februari aan de rechtbank overleggen, wanneer besloten wordt hoe lang haar vader de zeggenschap houdt over haar bezittingen.

De getroebleerde ster verblijft momenteel in de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Los Angeles.

Drank en drugs

Spears is opgenomen in het ziekenhuis omdat de strijd met haar ex om de kinderen haar niet in de koude kleren is gaan zitten. Ze zou haar troost hebben gezocht in drank en drugs en "een gevaar voor zichzelf en anderen" zijn.