AMSTERDAM - David en Victoria Beckham overwegen een weesje te adopteren. David bezocht onlangs als ambassadeur voor Unicef het Afrikaanse land Sierra Leone, en de voetballer was daar dermate door geraakt dat hij hoopt dat zijn gezin iets voor het land kan betekenen.

Volgens het Britse tijdschrift Grazia zou het beroemde koppel graag een meisje willen adopteren. Volgens het blad hebben David en Victoria aan vrienden laten weten dat ze serieus nadenken over adoptie.

Zo zou het stel advies hebben gevraagd aan hun goede vriend Tom Cruise, die in het verleden met zijn ex-vrouw Nicole Kidman twee kinderen adopteerde.

Veranderen

"David en Victoria praten al lange tijd over adoptie. Tom heeft David verteld dat adoptie zijn leven heeft veranderd. Hij is in staat geweest om de levens van twee kinderen in positieve zin te veranderen", zo citeert Grazia een bekende van het stel.

Geboorte

Twee weken geleden bracht David vier dagen door in Sierra Leone. Gedurende die reis was David getuige van een geboorte en mocht hij die baby inenten.

Nadat de voetballer weer terug in Los Angeles was zei hij hierover: "Ik was tot tranen geroerd. Ik moest even een stap terugdoen en diep inademen. Ik word snel emotioneel, helemaal nu ik vader ben. Wat me ervan weerhield te huilen was het feit dat deze kinderen verschrikkelijke dingen moeten doormaken."

Dure tasjes

Victoria heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze graag nog een meisje zou willen. Zo gaf ze ooit eens in een interview toe dat ze vele dure tasjes heeft bewaard voor haar toekomstige dochter.

David en Victoria hebben drie zoontjes, Brooklyn, Romeo and Cruz.