AMSTERDAM - Lindsay Lohan heeft een aantal dierbare vrienden gedumpt, omdat ze door hen in de verleiding kwam om weer te gaan drinken. Dat vertelt de 21-jarige actrice in een openhartig interview met de Britse editie van tijdschrift Glamour.

Het is Lohans eerste interview sinds ze in oktober de afkickkliniek verliet.

De actrice zegt dat het verblijf in de ontwenningskliniek haar erg goed heeft gedaan. "Ik ben er een beter persoon door geworden", zo vertelt ze.

Invloed

Volgens Lohan was het een bittere noodzaak om enkele vriendschappen te beëindigen, aangezien sommige mensen een verkeerde invloed op haar hadden. "Dat was niet gemakkelijk", zo zegt Lohan. "Ik heb snel vertrouwen in mensen, dus ik moet leren beter op mijn instinct af te gaan."

De actrice zegt dat ze haar leven weer grotendeels op de rails heeft, hoewel ze het 's avonds nog wel eens moeilijk heeft. "Ik vind het prima om alleen te zijn overdag, maar 's avonds heb ik graag vrienden om me heen. Gelukkig vind ik het nu ook vaak goed om lekker thuis te blijven."

Feestgedrag

Lohan werd vorig jaar twee keer opgenomen in een afkickkliniek. De actrice, die in het verleden vooral in het nieuws was vanwege haar uitbundige feestgedrag, was verslaafd aan drugs en drank.

Lindsay Lohan in Glamour