AMSTERDAM - Idols-jurylid Eric van Tijn heeft Gordon aangemoedigd zijn mening niet onder stoelen of banken te steken bij de uitzending van Idols.

De zanger, die dit jaar voor het eerst in de jury van het programma zit, liep zaterdag tijdens de liveshow van de talentenjacht weg omdat hij het er niet eens was dat kandidate Pauline werd weggestemd. "Eric van Tijn zei tegen mij: waarom loop je niet weg? En toen heb ik dat gedaan", vertelt hij maandag in De Wereld Draait Door.

Weggestemd

De 35-jarige Pauline, die al vanaf het begin van het programma de favoriet van Gordon was, werd zaterdag tot afschuw van de jury door het publiek weggestemd. Gordon had toen naar eigen zeggen twee opties: 'je kunt blijven staan en hypocriet mee gaan klappen of je kunt weglopen en laten zien dat je het er niet mee eens bent'.

Volgens Gordon hoeft er echter niet gevreesd te worden dat hij niet terugkeert in de jury. "Je moet het allemaal niet te serieus nemen. Het is ook een beetje voor de show", zegt hij. "Ik wilde gewoon laten zien dat ik vind dat het op deze manier niet kan."

Jury

Hij pleit er dan ook voor dat de jury bij de volgende editie van Idols wel een stem heeft bij de liveshows, net als bij de Amerikaanse en Engelse versie van het programma. "Nu zitten we er voor de kat zijn kut."