AMSTERDAM - De hoorzitting die maandag zou worden gehouden in de voogdijzaak tussen Britney Spears en Kevin Federline is verplaatst. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

De zitting wordt nu gehouden op 19 februari. Dan wordt gekeken of de zangeres het bezoekrecht over haar zoontjes Sean Preston en Jayden James terugkrijgt.

Dit recht werd haar vorige week ontzegd nadat ze had geweigerd haar kinderen terug te geven aan hun vader na een bezoekje. In oktober verloor de 26-jarige zangeres al de gedeelde voogdij over de jongetjes, omdat ze de verantwoordelijkheid voor hen volgens de rechter niet aan zou kunnen.

Ziekenhuis

Voorlopig zou Britney haar kroost sowieso niet kunnen bezoeken. Maandag werd besloten dat ze nog ten minste twee weken op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis moet blijven, waar ze donderdag werd opgenomen. Ze zit daar voor een gedwongen behandeling van 72 uur, maar zou nu langer moeten blijven omdat ze er ernstig aan toe is.

Na haar opname stelde de rechtbank Spears onder curatele. Haar vader beheert voorlopig haar financiën en is benoemd tot haar bewindvoerder, wat onder meer betekent dat hij de bevoegdheid heeft het bezoek voor Britney te beperken en dag en nacht bewaking voor haar te regelen.