AMSTERDAM - De politie in Uithoorn heeft Yolanthe Cabau van Kasbergen maandag korte tijd meegenomen naar het bureau nadat ze een flitspaal had geramd.

Na verhoor en een boete op zak mocht ze het politiebureau weer verlaten, liet een woordvoerder van BNN weten.

Opdrachten

De 22-jarige actrice bestuurde een busje voor Crazy 88, een nieuw programma van BNN. In dit programma moeten twee teams opdrachten uitvoeren tijdens een zogeheten road rally.

Yolanthe zit met Hanna Verboom, Nicolette Kluijver en Jennifer Hofman in het vrouwenteam, dat het moet opnemen tegen een mannenteam. Tijdens de eerste opnames maandag was de opdracht een deuk in de auto te rijden.

Te enthousiast

"Dat heeft Yolanthe iets te enthousiast gedaan", aldus de zegsman van BNN. "Een boompje was handiger geweest. Dit was niet de bedoeling."

Alleen Cabau van Kasbergen werd meegenomen naar het politiebureau. De andere drie vrouwen konden in het busje blijven. BNN zal de boete betalen en de schade aan de flitspaal vergoeden.

Aangehouden

De politie meldde dat ze een 22-jarige vrouw heeft aangehouden die tot twee keer toe in Uithoorn een aanrijding heeft veroorzaakt. Ze botste eerst tegen een flitspaal en reed daarna door. Even verderop ramde ze opnieuw een betonnen paal.

Een passerende automobilist zag dit en waarschuwde de politie. Die kon haar rond 13.45 uur traceren en aanhouden. Ze moest mee naar het bureau voor verhoor en is om 16.50 uur heengezonden met een proces-verbaal, aldus een woordvoerster van politie. De zegsvrouw wilde bevestigen noch ontkennen dat het om de actrice gaat.