HILVERSUM - Peter R. de Vries zit woensdag in de talkshow van Larry King, zo vertelde hij maandag op radiozender 3FM. De Amerikaanse CNN-presentator heeft de misdaadverslaggever uitgenodigd om te komen praten over de uitzending over de verdwijning van Natalee Holloway.

De Vries trok zondagavond 7 miljoen kijkers met de reportage, waarin de Nederlandse ex-hoofdverdachte Joran van der Sloot vertelde wat er in 2005 met het Amerikaanse meisje is gebeurd. De Amerikaanse zender ABC zendt het programma maandag uit.

De misdaadverslaggever is nog in onderhandeling met andere Amerikaanse programma's, waaronder dat van de wereldberoemde talkshowhost Oprah Winfrey. Hij gaat in elk geval ook naar Alabama, de staat waar de moeder van Holloway woont, om interviews te geven.

Kijkcijfers

Zondagavond keken maar liefst 7 miljoen mensen naar de tv-uitzending van De Vries. De twee uur durende uitzending op SBS6 begon om 21.30 uur.

De Vries werkte maandenlang aan de zaak en betaalde een vriend van de voormalige hoofdverdachte om hem aan het praten te krijgen. Miljoenen mensen zagen Van der Sloot details over de verdwijning van het meisje vertellen.