AMSTERDAM - De ouders van Britney Spears hebben zaterdag een bezoekje gebracht aan hun dochter in het UCLA Medical Center, waar de popster donderdag op de psychiatrische afdeling werd opgenomen.

Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

Federline

Jamie en Lynne arriveerden rond 13.00 uur en bleven ruim vijf uur bij hun zorgenkind. Daarna vertrok het echtpaar naar het huis van hun voormalige schoonzoon Kevin Federline, die de volledige voogdij heeft over hun kleinkinderen Sean Preston (2) en Jayden James (1).

Curatele

Jamie werd vrijdag door de rechtbank in Los Angeles tot bewindvoerder over zijn dochter benoemd, nadat Britney onder curatele werd gesteld.

Samen met advocaat Andrew Wallete is hij ook curator over haar financiën.

Ziekenhuis

De 26-jarige Spears werd donderdag onder zware politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Dit gebeurde op last van haar psychiater, die van mening was dat de popdiva een gevaar is voor zichzelf en voor anderen.

Verplichte opname

De verplichte opname duurt 72 uur en loopt zondag af. De behandeling kan via de rechter nog eens veertien dagen worden verlengd als de behandelend artsen dat nodig achten. Het is nog onduidelijk of daarover al een besluit is genomen.

Begin deze maand werd de labiele zangeres onder dezelfde omstandigheden opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles, nadat ze had geweigerd om haar zoontjes na een bezoekje terug te geven aan Federline.