AMSTERDAM - De ouders van Britney Spears zijn vrijdag naar de rechtbank gestapt om hun dochter, die donderdag in een psychiatrisch ziekenhuis werd opgenomen, onder curatele te laten plaatsen.

Lynne en James Spears gaven geen commentaar aan verslaggevers. Een woordvoerder van de rechtbank bevestigde dat er een curateleverzoek was ingediend.

Rechtbank

Een rechtbank kan iemand onder curatele stellen als die niet voor zichzelf kan zorgen of niet de eigen financiën kan beheren. De rechter stelt dan een persoon of een instelling als bewindvoerder aan.

Politiebegeleiding

De getroebleerde popdiva werd donderdag onder zware politiebegeleiding van haar huis naar de psychiatrische afdeling van het medisch centrum van de Universiteit van Californië in Los Angeles vervoerd.

Scheiding

Het was de tweede keer dat zij werd opgenomen. De 26-jarige zangeres is in een neerwaartse spiraal gekomen sinds haar scheiding van Kevin Federline in november 2006.

Door haar bizarre gedrag is zij ook de voogdij over haar zoontjes Jayden James (1) en Sean Preston (2) kwijtgeraakt.

Kosten

De Los Angeles Times meldt dat het politie-escorte van auto's, motoren en helikopters om Spears naar de kliniek te krijgen 25.000 dollar moet hebben gekost.

Volgens de politie was de massale inzet noodzakelijk om Spears veilig door de hordes paparazzi te loodsen.