AMSTERDAM - Britney Spears heeft zich niet zonder slag of stoot laten opnemen op de psychiatrische afdeling van het UCLA Medical Center. Ze is volgens entertainmentsite TMZ flink tekeergegaan.

Spears werd woensdagnacht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Los Angeles. De psychiater van de zangeres zou de politie hebben gebeld uit bezorgdheid over haar handelen en haar roekeloze rijgedrag. Hij zou hebben bepaald dat Britney verplicht moet worden opgenomen.

De zangeres kwam rond 02.00 uur onder politie-escorte bij het ziekenhuis aan, maar werd pas twee uur later opgenomen.

Seks

Ze zou uit haar slof zijn geschoten en haar moeder hebben beschuldigd van het feit dat zij seks heeft gehad met haar vriendje.

"De enige reden dat ze mij laat opnemen is omdat ze alleen wil zijn met mijn vriendje. Ze wil naar bed met mijn vriendje", schreeuwde de zangeres volgens TMZ. Ook het personeel van het ziekenhuis zou het hebben moeten ontgelden.

Laxeermiddelen

Britney zou 'stijf' staan van het medicijn Adderall, een middel voor ADHD-patiënten, en zou tien laxeermiddelen per dag tot zich nemen. Bovendien zou ze van de psychiaters in het ziekenhuis het label 'zeer verward' hebben meegekregen. Dit betekent dat de patiënt niet voor primaire behoeftes kan zorgen als voedsel, kleding en onderdak.

Medicijnen

Britney moet in eerste instantie drie dagen in het ziekenhuis verblijven. Gedurende haar opname kan ze niet worden verplicht medicijnen in te nemen. Als ze die echter weigert, kan de psychiater naar de rechter stappen om Spears nog eens veertien dagen verplicht op te laten nemen. Dan kan ze wel worden gedwongen voorgeschreven medicijnen in te nemen.

Verward

Nu Spears als 'zeer verward' is geclassificeerd, is de kans groot dat Spears ditmaal voor een langere periode op de psychiatrische afdeling moet blijven.

Begin deze maand werd de labiele zangeres onder dezelfde omstandigheden opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles, nadat ze had geweigerd om haar zoontjes Sean Preston (2) en Jayden James (1) af te staan aan haar ex-man.

Kevin Federline heeft momenteel de volledige voogdij over de twee jongetjes.