AMSTERDAM - Sanne Wallis de Vries vindt het jammer dat het vierde deel van haar persiflage op koningin Beatrix donderdag niet is uitgezonden in Pauw en Witteman.

Volgens de cabaretière besloten de presentatoren de finale niet uit te zenden, omdat de voorgaande afleveringen te veel 'gedoe' hadden opgeleverd.

In een interview op Radio 1 speculeerde de grappenmaakster vrijdagochtend over de redenen voor de afgelasting. Vooral Paul Witteman zou zich de boze reacties op de eerste drie afleveringen, die vanaf maandag dagelijks werden uitgezonden, hebben aangetrokken.

Witteman heeft in zijn journalistieke carrière interviews afgenomen met verschillende leden van het koninklijk huis, onder wie prins Willem-Alexander.

Afgekeurd

Volgens de Vara slaat Wallis de Vries met haar speculaties de plank volledig mis. "Het filmpje is simpelweg afgekeurd. Dat gebeurt wel vaker in tv-programma's", zegt een woordvoerder van de omroep. "Ze vonden dat het niet werkte." Reacties van buitenaf zouden niets te maken hebben met de beslissing.

In de eerste drie korte filmpjes was onder meer te zien hoe Wallis de Vries, verkleed als Beatrix, in bed kruipt met een portret van haar overleden echtgenoot Claus. In het vierde deel zou te zien zijn hoe de koningin lichtelijk aangeschoten thuis komt van een feestje.

De cabaretière imiteert de koningin al jaren. Voor het eerst was zij als Beatrix te zien in het satirische programma Kopspijkers.