AMSTERDAM - Dita von Teese stal donderdagavond de show op het exclusieve Opera Bal in Wenen. De burlesque stripper was dit jaar de eregast van de Oostenrijkse vastgoedgigant Richard Lugner. Niet iedereen was blij dat de keuze dit jaar op Von Teese was gevallen.

Verschillende Oostenrijkse media melden dat enkele gasten hadden geklaagd over de keuze voor Von Teese, daar zij voornamelijk haar geld verdiend door haar kleren uit te trekken en te figureren in lingeriecampagnes.

Beroemdheid

Lugner, die het prestigieuze bal elk jaar organiseert, nodigt steevast een beroemdheid uit voor het evenement. Vorig jaar verscheen socialite Paris Hilton aan zijn zijde. Ook Geri Halliwell, Pamela Anderson, Carmen Electra en Claudia Cardinale waren in het verleden eregast.

Naast Dita von Teese waren ook Oostenrijkse politici, vooraanstaande figuren en buitenlandse afgevaardigden van de partij op het beroemde evenement.

Playboy

De 35-jarige Von Teese begon haar carrière als model. Ze poseerde voor vele bladen, waaronder voor Playboy. Daarnaast speelde ze in verschillende films.

Von Teese, die tot voor kort getrouwd was met de controversiële rocker Marilyn Manson, wordt door velen gezien als de belichaming van de klassieke Hollywood glamour.

Dita von Teese op Opera Bal