ARNHEM - "Goedenavond Nederland. Alles goed?" Met die woorden begroette Sir Paul McCartney het Nederlandse publiek vrijdagavond in een afgeladen stadion Gelredome in Arnhem.

De ex-Beatle bleek een behoorlijk mondje Nederlands te kunnen spreken. Hij sprak het publiek regelmatig aan met Nederlandse volzinnen. McCartney trad op in het kader van zijn Back to the World-tour 2003 die hem al voerde langs podia in de VS, Mexico en Japan. Het concert in Arnhem is het enige dat hij in Nederland geeft. Tot vrijdag was het optreden van McCartney niet uitverkocht. In de loop van de dag werden alsnog de resterende kaarten verkocht.

De show van de Britse megaster begon een half uur te laat. Het wachten was op de grote schare fans uit het westen van het land, die waren opgehouden in lange files vakantieverkeer.

Beatles

Om half negen begon het concert dan eindelijk. Op een groot videoscherm werden beelden vertoond van het eerste bezoek van de Beatles aan Nederland in de jaren zestig. McCartney speelde vrijdag in Arnhem twintig Beatlenummers, vijftien songs die hij met zijn band Wings op plaat zette en een aantal nummers van zijn soloalbums. Ook droeg hij een nummer op aan zijn huidige echtgenote. "Ik wil dit liedje opdragen aan mijn liefste vrouw Heather."